Workation: thuiswerken op zijn best

Workation is het nieuwe thuiswerken, waarbij je met behulp van een internet verbinding kunt werken op een plek die voelt alsof je op vakantie bent. Het woord is een samenvoeging van de Engelse woorden work an vacation.

Eigenlijk is het helemaal niet nieuw, digitale nomaden doen dit al jaren. Maar sinds mensen vanwege de lockdown moesten thuiswerken valt het kwartje bij een veel grotere groep. Als je thuis kunt werken, dan kun je dat ook ergens anders. Zo kun je je werk op de ideale plek doen en heb je voor en na je werk de tijd om volop te genieten van de omgeving en je te wentelen in het vakantiegevoel.

Onderzoeken bevestigen wat we zelf ook weten

Het Kaolinska Instituted publiceerde de bevindingen van een onderzoek waaruit bleek dat werken in de natuur zorgt voor verbeterde werkresultaten, en daarnaast ook nog andere voordelen heeft. De mentale gezondheid en het welzijn van de mensen die meedeed aan het onderzoek nam met ongeveer een kwart toe.

Maar eerlijk is eerlijk, voor dit soort conclusies hebben we geen officiële onderzoeken nodig. Als je kunt werken op een plek waar je je lekker voelt, een plek die rustgevend is, en als je dan werk en genieten kunt afwisselen is het logisch dat dat positieve effecten heeft.

Workation op zijn best

Zo bekeken lijkt workation de ideale oplossing. Toch is er een optie die nog veel beter is: gaan wonen op de plek die je een vakantiegevoel geeft. Steeds meer emigranten zien dat de huidige digitale tijd mogelijkheden biedt die er eerder niet waren. Mogelijkheden om vanuit huis te werken én mogelijkheden om vanuit huis te ondernemen.

Ik ontwikkelde het online programma “Online Ondernemen Uitgelegd” waarmee je inzicht krijgt in wat online ondernemen inhoudt, met héél veel voorbeelden zodat je voor jezelf kunt onderzoeken of jij ook op deze manier zou willen werken en leven. Werken vanuit je huis, waar ook ter wereld, met werk dat bij jou past.

Er zijn nog steeds heel weinig mensen die beseffen wat er allemaal mogelijk is als online ondernemer en juist wens-emigranten zien dat er met deze optie ineens deuren opengaan. Het eindeloze zoeken naar een baan en het solliciteren op afstand kan stoppen als je je eigen bedrijf op de juiste manier op poten weet te zetten, zodat je het mee kunt nemen over de grens en altijd een inkomen hebt.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>