Zo maak je een heerlijk romige venkelsoep
Het recept voor deze romige venkelsoep is een goed voorbeeld van hoe eenvoudig je iets lekkers op tafel kunt zetten. In een mum van tijd heb je zo een soep waarbij iedereen zijn vingers aflikt.
Als de venkel in de tuin klaar is om te oogsten, is het tijd om te gaan verwerken. Dat kan op allerlei manieren. De romige venkelsoep uit het volgende recept is er één van.
De perfecte lunch is een lunch met soep
Als je mij de perfecte lunch wilt voorzetten, dan hoort daar in elk geval ook soep bij. Soep is lekker, het maakt dat je niet de behoefte hebt om nog extra bij de maaltijd te drinken en een lekkere soep maakt van elke maaltijd een feest.
Het recept voor deze romige venkelsoep is een goed voorbeeld van hoe eenvoudig je iets lekkers op tafel kunt zetten. In een mum van tijd heb je zo een soep waarbij iedereen zijn vingers aflikt. Nou ja, bij wijze van spreken dan.
Voor deze soep heb je het volgende nodig:
- 500 ml bouillon
- 200 ml kokosmelk (een half blik)
- 1 venkelknol
- 100 gram erwtjes (vers uit eigen tuin of uit de diepvries)
- een paar takjes (blad)selderie
- Een snufje kerrie (of meer naar smaak)
- Kruidenzout en zwarte peper naar smaak
Zo ga je te werk
Snijd de venkel in kleine stukken en doe deze samen met de bouillon en de kokosmelk in een pan. Breng het aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten sudderen.
Voeg dan de kerrie en de erwten toe. Neem niet teveel kerrie, zo blijft de smaak van de soep mild en komen alle groenten het beste tot hun recht.
Laat dit nog 5 tot 10 minuten koken zodat de erwtjes kunnen garen en alle smaken goed op elkaar kunnen inwerken.
Doe tot slot de fijngesneden bladselderie in de pan en strooi er wat kruidenzout en een beetje zwarte peper bij.
Dit is een heel lekkere soep voor bij de lunch met een broodje hamburger of groenteburger en wat rauwkost erbij.
Eet smakelijk!