Pizza met spinazie, champignons en olijven 

 augustus 7, 2024

door Inge

Ben jij ook fan van zelfgemaakte pizza?

Ik had vandaag zin in pizza met spinazie. De laatste keer maakte ik de bodem met boekweitmeel, maar dan blijft hij een beetje zoals op de reclame: van karton. Eigenlijk te hard om lekker te zijn. Vandaag maak ik hem daarom "gewoon" weer met speltmeel.

Voor de topping heb ik allerlei lekkere dingen liggen, een deel zelfs uit eigen tuin. Zoals spinazie en ui. De groene olijven en de champignons komen wel uit de winkel.

Wat heb je allemaal nodig voor deze pizza:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 230 ml lauw water
  • 350 gram bloem of speltmeel (voor pizza gebruik je officieel bloem, maar ik vind speltmeel lekkerder)
  • 1 theelepel zout
  • 10 gram verse gist (heb je dat niet, dan kun je ook gedroogde gist gebruiken)
  • 100 tot 150 gram spinazie
  • een paar champignons of andere paddenstoelen
  • wat groene olijven
  • verse basilicum
  • een klein handje rozijnen
  • een kleine ui
  • kruidenzout en peper om de topping op smaak te maken
  • nootmuskaat

En zo maak je deze pizza

Begin met het maken van een bergje van je meel en maak een kuiltje in het midden. Meng dan het gist met het lauwe water en als de gist is opgelost, doe je er de olijfolie bij.

Giet dit mengsel vervolgens beetje voor beetje midden in de berg speltbloem. Kneed je deeg dan goed door, tot het niet meer plakt.

Is je deeg klaar, dek het dan goed af en zet het eerst een uur weg om het te laten rijzen.

Is je deeg goed gerezen, bestrooi dan je werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot het het juiste formaat heeft.

Bekijk je liever hoe je dit doet, dan kan dat met de volgende video:

Het kan altijd beter!

Let op, ik heb voor deze pizza een korte werkwijze gekozen. Wil je écht écht écht lekkere pizza maken én ben je bereid om er tijd in te steken, volg dan de aanwijzingen van de onderstaande video's voor het deeg:

Tijd voor de topping

Is je deeg klaar, verdeel het dan gelijkmatig over de bakplaat om er zo een pizzabodem van te maken.

Besmeer de bovenkant van de pizzabodem met een dun laagje olijfolie, dat voorkomt dat het vocht van de groenten in de bodem trekken.

Ondertussen laat je de spinazie slinken in een pan en je snijdt de ui, de champignons, de basilicum en de olijven in kleine stukjes.

Haal de spinazie van het vuur. Druk er het vocht uit en roer er de rozijnen, de basilicum en een mini mespuntje nootmuskaat door.

Verdeel vervolgens alle groenten en het spinaziemengsel over de pizzabodem.

Bak dan de pizza in 20 a 30 minuten in de oven op 180 graden.

Zoals je kunt zien hou ik van een goed belegde pizza.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?

Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>