Lekker warm bij –15 C dankzij de houtkachel 

 juli 2, 2021

door Inge

De winter komt eraan

Het is ondertussen herfst geworden en het wordt zo langzamerhand kouder en kouder. Na de eerste nacht met lichte nachtvorst komt al vrij vlug de eerste nacht met een temperatuur van 15 graden onder nul. Het is niet alleen herfst… de winter komt er aan. Waar we in Nederland een lange lente en herfst kennen, zijn deze seizoenen hier slechts een korte overgangstijd van winter naar zomer en andersom.

Ik ben goed voorbereid met wollen ondergoed, wat fleecetruien en een dikke donzen jas, koukleum die ik ben. Maar de gevoelstemperatuur valt me alles mee. Omdat ik veel buiten ben en dan fysiek bezig ben heb ik het zelden koud en de donzen jas komt niet eens uit de verpakking.

De kachel doet het goed

Om te douchen maak ik nu het water eerst warm en ik gebruik daarvoor nog steeds de douchezak die aan de boom hangt. Het contrast tussen de warme douche en de koude buitenlucht biedt een fijne manier om wakker te worden.

Binnen in de caravan is ondertussen de kachel aan en die doet zijn werk goed. Omdat het een houtkachel is en de caravan maar klein is, moet ik het raam open doen als de kachel aan is omdat ik me anders in een sauna waan.

Wil je weten hoe ik hier terecht kwam en hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren gelezen naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde: een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leefde met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en die droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische zaken die daarbij komen kijken.
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>