Je paspoort verlengen als je in Noorwegen woont 

 oktober 3, 2022

door Inge

Als je in Noorwegen woont en je paspoort moet verlengd worden, dan heeft dat heel wat meer voeten in de aarde dan wanneer je in Nederland woont. Je moet daarvoor namelijk een afspraak maken op de Nederlandse ambassade in Oslo.

Afhankelijk van je persoonlijke situatie moet je verschillende dingen meenemen. Denk daarvoor aan een aanvraagformulier, je Nederlandse paspoort en een pasfoto die aan de Nederlands eisen voor een pasfoto voldoet. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je in Noorwegen woont en mogelijk moet je een geboorteakte laten zien.

Voor het verlengen van je paspoort in Noorwegen moet je eerst een afspraak maken. Je kunt er dus niet of de bonnefooi heen. Je moet zelf op die afspraak verschijnen, net als in Nederland. Ook als je een paspoort voor een kind aanvraagt moet het kind zelf mee. Hou er rekening mee dat je direct bij de aanvraag moet betalen.

Je nieuwe paspoort of ID-kaart is meestal na ongeveer een week klaar. Vraag voor de zekerheid de levertijd na. Als je een Noors rijbewijs of een ander Noors identiteitsbewijs hebt, dan kun je je nieuwe paspoort ook aangetekend laten opsturen. Je betaalt zelf de verzendkosten.

Hier kun je nalezen wat je allemaal precies nodig hebt.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>