In de loppis vind je de mooiste vintage spullen voor weinig geld 

 oktober 21, 2021

door Inge

Loppis hier, loppis daar

Waar je in Nederland in tweedehandswinkels moet speuren naar mooie spullen en de prijzen bovendien soms hoger liggen dan de nieuwprijs van een vergelijkbaar item, daar hebben ze in Zweden beter begrepen hoe je spullen een tweede leven geeft. Tweedehandswinkels heten daar loppis en je kijkt er je ogen uit. Sommige zijn klein, andere groot, er zijn minder mooie spullen en er zijn ook ontzettend mooie vintage items te vinden waar de gemiddelde Nederlandse vintage liefhebber jaloers op zou zijn.

Loppis zijn er op heel veel plaatsen, sommige heel groot, andere heel klein juist en vaak zijn ze een beetje verstopt, bijvoorbeeld op een industrieterrein. Je moet ze dus wel weten te vinden. Vraag het je buren of mede emigranten uit de regio waar je woont of wilt gaan wonen. Je kunt ook via een zoekmachine op zoek gaan naar een loppis bij je in de buurt, maar weet dan dat sommigen maar een kort leven beschoren zijn en ze soms zomaar ineens ergens verschijnen en niet al te lang daarna weer verdwijnen. Iemand uit de regio die er bovendien ook zelf in geïnteresseerd is, zal je kunnen vertellen waar je moet zijn.

Soms heb je Swish nodig in de loppis

Vraag voor je je mandje vol laadt eerst even hoe je bij de betreffende loppis kunt betalen, want bij sommige van deze winkels kun je alleen betalen met Swish. Swish is een mobiel betalingssysteem in Zweden. De dienst werd in 2012 gelanceerd door zes grote Zweedse banken, in samenwerking met Bankgirot en de Centrale Bank van Zweden. Je kunt er dan dus niet betalen met je gewone pinpas of met contant geld en alleen als je een Zweedse bankrekening hebt met daaraan gekoppeld een Swish account.

Wil je heel graag iets kopen, maar heb je zelf (nog) geen Swish? Vraag dan of iemand je wil helpen. Als een ander het voor je koopt en jij die persoon contact terug betaalt, is het probleem opgelost.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?

Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>