Hooien bij de buren voor extra wintervoorraad 

 juli 2, 2021

door Inge

Meer hooien betekent meer wintervoorraad

Als Daan hoort dat hij een stuk grasland van een buurman mag hooien is hij blij. Het weer is er goed voor en hij kan het hooi goed gebruiken als wintervoorraad voor de dieren. Maar het betekent wel nóg meer werk. En we hadden het al erg druk en maken lange dagen. Ik begrijp werkelijk niet hoe hij alles voor elkaar krijgt in andere jaren als hij weinig of geen vrijwilligers heeft die hem helpen.

De vrijwilligers zetten hun beste beentje voor

Toch is het werken geen straf. Op de een of andere manier lukt het Daan om de sfeer over het algemeen heel ontspannen te houden en iedereen kan zichzelf zijn, doen wat hij graag wil en waar hij goed in is. Dat zorgt ervoor dat bijna alle vrijwilligers gemotiveerd zijn om hun beste beentje voor te zetten en omdat we zien dat het nodig is zijn de lange dagen geen probleem.

Het land van de buurman kan met de tractor gemaaid worden. Maar het gemaaide hooi moet vervolgens wel met de hand, met harken gedraaid worden om te drogen. Een flinke klus en het hooi moet op een bepaalde manier gedraaid worden om te zorgen dat het echt goed droogt. Daan doet het voor en vertrekt naar de volgende klus.

Steekvliegen in alle soorten, kleuren en maten

Het is een hete en droge zomer. Met drie man staan we in de zon te hooien en te zweten. Steekvliegen houden ons gezelschap. Dat er zoveel verschillende soorten, maten en kleuren steekvliegen zijn verwondert me, maar boven alles vind ik ze mateloos irritant. Het wordt een sport ze dood te slaan voor ze me steken en ik verbaas me over enkele van de andere vrijwilligers die er geen last van lijken te hebben en gewoon doorwerken terwijl ze lek geprikt worden. Het verschil is wellicht dat het bij mij dikke jeukende bulten worden en er bij hen amper te zien is dat ze gestoken zijn.

Wil je weten hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?

Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>