Een overzicht van fora over Finland waar je allerhande info kunt vinden 

 oktober 12, 2022

door Inge

Ben je op zoek naar fora over Finland waar je informatie kunt vinden die je kunt gebruiken om je emigratie voor te bereiden? In de meeste gevallen kijk je daarvoor het best op Facebook, maar omdat Finland vrij klein is qua inwoneraantal en niet zo heel populair voor Nederlanders om naar te verhuizen, zijn er geen Nederlandse groepen, wel Engelstalige.

Dit zijn de belangrijkste groepen voor (wens) emigranten naar Finland:

De eerste groep is Expats & Foreigners in Finland, een groep met 1.900 leden.

De tweede groep is Finland’s Group for Fins, expats and awesome people, een groep met 2.900 leden.

De derde groep is een groep voor heel Scandinavië en deze groep is gericht op zelfvoorzienend leven. Hij heet Zelfvoorzienend leven in Zweden (Noorwegen, Finland, Denemarken, IJsland). Let wel, deze groep gaat níet over emigreren of over vraagstukken die daarmee te maken hebben, maar echt alleen over dingen die te maken hebben met zelfvoorzienend leven in onder andere Finland.

Voor wie eenmaal in Finland woont, is er de groep Nederlandse Vereniging in Finland. Deze vereniging heeft ongeveer 1.000 leden. Een vereniging voor, van en met alle Nederlanders en met de Nederlandse taal en cultuur verbondenen in Finland. De link hierboven is van de facebook groep van deze vereniging. Ze hebben ook een website, die vind je hier.

Heb je een betere of actievere groep gevonden voor (wens-)emigranten naar Finland, laat het dan weten in de comments bij dit artikel.

Wil je goed voorbereiden op je emigratie en wil je weten op welke dingen je moet letten om je emigratie te laten slagen? Vraag dan nu ook meteen het gratis e-book Voorkom De Vijf Valkuilen aan.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>