De 10 leukste Noorse YouTube kanalen (populair en onbekend) 

 oktober 3, 2022

door Inge

Wanneer je je voorbereidt op een emigratie naar Noorwegen, kan het leuk zijn om vanuit Nederland ook een beetje van de natuur en de cultuur mee te krijgen. Je kunt dan je hart ophalen met Noorse YouTube kanalen. Ik zocht daarom op YouTube en ik vond 10 Noorse YouTube kanalen die ik graag met je deel. Kijk je mee?

1. Norwegian teacher Karin

Als eerste het kanaal van Norwegian Teacher Karin. Toen ik zelf nog twijfelde waarheen ik zou emigreren, was Noorwegen één van de opties en dit kanaal is een tijdlang mijn persoonlijke favoriet geweest. Karin legt je van alles uit over de Noorse taal in haar vlogs en wie wil dat nou niet weten als hij op het punt staat om Nederland te verruilen voor Noorwegen?

Dit is één van haar video’s:

Met 90.000 abonnees is haar kanaal behoorlijk populair.

2. Cecilia Blomdahl

Dit kanaal is Engelstalig, maar geeft wel een bijzonder kijkje in het leven in Noorwegen, in Spitsbergen om precies te zijn. Super Noordelijk dus en dat levert een interessante vlog op.

In de trailer video van haar kanaal kun je zien wat ik bedoel:

Met 289.000 abonnees een goed bekeken vlog. Een vlog met prachtige beelden die voor de meeste mensen geen beeld geeft van hoe hun leven ooit zal worden, maar desalniettemin de moeite waard om te kijken.

3. Leena Henningsen

Leena komt uit Duitsland en vertrok naar Noorwegen. Ze besloot alles achter te laten en de stilte op te zoeken, nadat ze ontdekte dat de drukte van Hamburg haar teveel was. Na jarenlang volhouden tegen beter weten in, kreeg ze last van depressies en angstaanvallen. Toen ze een vriendin in Noorwegen bezocht voor vakantie besefte ze dat het leven anders kan zijn en wist ze dat ze terug zou gaan. Terug naar de ruimte, de stilte, de schoonheid, het bos…

Met 139.000 abonnees is dit ook een heel populair kanaal.

4. Iris Alta

Iris komt uit Nederland en woont op het Noorse platteland. Ze heeft haar dromen verwezenlijkt en de stad verruild voor een landelijker leven.

In de video deelt Iris hoe zij en haar partner zich hebben voorbereid op de emigratie en tot hun keuze kwamen.

5. Mon Amie

De Portugese Mon leeft sinds enkele jaren in Noorwegen en vlogt over haar leven daar. Van het gewone leven, op vakantie gaan, een huis (ver)bouwen in Noorwegen tot uitspraak van het Noors en hoe haar leven veranderd is sinds haar emigratie.

Met 34.000 abonnees geen super populair kanaal te noemen, maar zeker leuk om een goed beeld te krijgen van het leven in Noorwegen.

6. Refsenbro

De volgende is geen standaard vlog kanaal, maar wie wil er nu niet me genieten van een video van bijna een uur over een voetreis door de Lofoten? En dat is niet het enige dat je hier vindt. Wil je genieten van de prachtige natuur van Noorwegen, maar kun je er zelf even niet heen, dan brengt dit kanaal Noorwegen een beetje dichterbij.

Brams kanaal is met 1.500 abonnees en gemiddeld ongeveer 1.000 views niet zo groot, maar dus wel de moeite waard.

7. Arctic North Adventures

Arctic North Adventures is het kanaal van de Duitse Alex die oorspronkelijk uit Duitsland komt, maar het leven daar achter liet om in het Noorden van Noorwegen te wonen. Met als doel zoveel mogelijk kunnen genieten van het buitenleven door te gaan kayakken, skiën, duiken, snowboarden, surfen, hiken, kite surfen, vissen en nog veel meer. Genoeg dus om een vlog mee te vullen.

Met 34.000 abonnees en gemiddeld ongeveer 50.000 views per video is haar kanaal een soort rising star. Ik ben benieuwd hoe het zich verder zal ontwikkelen.

8. Maria and the forest (voorheen Maria og skogen)

Maria is feelance kunstenares en is met haar partner van Bergen naar het Noorse platteland verhuisd. Ze blogt in het Engels. De video’s kenmerken zich door prachtige natuurshots afgewisseld met persoonlijke ervaringen. Van haar kunstwerk tot het opknappen van het huis en de worstelingen die horen bij het leven op het platteland.

9. Till Daling

In dit vlog deelt Till over hiken, kamperen, (wildlife) fotograferen en video’s maken en de zoektocht naar een eigen huis.

In onderstaande vlog vertelt hij zijn ervaringen met het kopen van een huis. Heel handig voor wie erheen wil emigreren en zelf ook een huis wil kopen.

10. Norwegian farm life

Voor wie droomt over een zelfvoorzienend leven kan zijn hart ophalen bij de video’s van Norwegian Farm Life. Want wat is er fijner dan meekijken met iemand die ervaring heeft met wat jij zo graag wil? Bekijk onderstaande video om te zien of dit kanaal bij jou past:

https://www.youtube.com/watch?v=KH9b-V8Vq_Q

Tot slot (stiekem) nog een 11e kanaal, namelijk dat van Norsklaerer Karense. Omdat dit een emigratieblog is en vlogs over het leren van de Noorse taal dan simpelweg erg fijn zijn.

Ze heeft ondertussen meer dan 1000 video’s op haar naam staan, dus meer dan genoeg voor iedereen om nog wat bij te leren:

Weet jij nog andere leuke Noorse YouTube kanalen?
Vermeld ze dan in de comments onder dit artikel.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>