Werken waar je wil kan als je online ondernemer wordt 

 november 11, 2021

door Inge

Zelfs als alles meezit kan er toch iets vervelends gebeuren

Toen ik voor de eerste keer emigreerde, vond ik al snel een baan. Een baan die ik leuk vond ook nog. Maar het was wel een baan die fysiek behoorlijk zwaar was. Ik werkte als bejaardenverzorgster in een verzorgingstehuis en tilliften of dergelijke luxe hulpmiddelen waren er niet op die plek. Dat bleek soms best pittig omdat ik zelf een lichtgewicht ben. Sommige bewoners wogen tweemaal zoveel als ik. Die moest ik natuurlijk wel gewoon uit bed in een rolstoel helpen en andersom.

Na een tijdje liep ik een blessure aan mijn schouder op en werken lukte niet meer. Ik kon op dat moment niet anders dan terug naar Nederland gaan.

Toen ik me voor ging bereiden op een tweede keer emigreren wilde ik niet dat dit me nog eens overkwam.

Van in loondienst naar ondernemer

Mijn beste vrienden en buren in Zweden hadden het beter geregeld. Zij hadden een eigen bedrijf en werkten vanuit hun eigen huis. Ideaal leek me dat. Dat wilde ik ook wel.

Ik besloot daarom om ook voor mezelf te beginnen. Maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik had altijd in loondienst gewerkt en ik had geen idee waar ik als ondernemer mijn geld mee kon verdienen.

Wat ik wel wist, was dat ik dat werk zo wilde kiezen, dat ik het mee kon nemen als ik ging emigreren. Het moest dus iets zijn dat ik vanuit huis kon doen.

Omdat ik het altijd al leuk had gevonden om met mijn handen bezig te zijn, besloot ik dat ik mooie dingen zou gaan maken. Dus zocht ik naar dingen die ik mooi vond en die ik zou kunnen maken. Dingen die voor een goede prijs verkocht worden ook, zodat ik er ook echt van zou kunnen leven. Mijn eerste uitprobeersel was een houten speelhuisje. En mijn laatste waren handgemaakte poppen. Ik maakte ze, ik verkocht ze, stuurde ze de hele wereld over en ik verdiende er mijn geld mee.

Einde verhaal zou je denken?

Nee…

Als ik dit eerder geweten had…

Van bezoekers van mijn website kreeg ik al snel de vraag of mijn patronen ook te koop waren. Er waren niet alleen mensen die poppen wilden kopen, er waren er ook die wilden leren om ze zelf te maken.

Op dat moment ging er een wereld voor me open.

Ik zocht naar de voor mij beste manieren en kwam erachter dat ik dit zo kon regelen dat mensen via mijn website betaalden en dan vanzelf het patroon toegestuurd kregen. En daar hoefde ik niets meer aan te doen toen ik het eenmaal gemaakt had.

Passief inkomen noemen ze dat.

Dat wil niet zeggen dat je er niets aan hebt hoeven doen. Het betekent dat je betaald kunt krijgen op momenten dat je niet werkt en dat zowel de betaling als de levering volledig geautomatiseerd zijn.

Dat principe, dat beviel me wel.

Als je dat kunstje eenmaal kent…

Werken waar je wil en werken hoeveel je wil

Op het moment dat dit goed werkte, ging er een lichtje bij me op. Als ik meer e-boeken kon maken en verkopen, dan hoefde ik niet meer zoveel uur te werken en kon ik op deze manier mijn geld verdienen.

Na de eerste e-booken maakte ik de vervolgstap: ik ging een online cursus maken.

En toen ging er een wereld voor me open. Ik besefte dat ik cursussen kan maken van alles waar ik veel kennis over heb of waarvan ik vaardigheden heb die anderen willen leren.

Van poppenmaakster werd ik online ondernemer en van online ondernemer werd ik serial entrepreneur. Of anders gezegd: op dit moment heb ik meerdere websites die elk over een ander onderwerp gaan en waarop ik heel verschillende online programma’s aanbied. Emigreren Doe je Zo is één van die websites.

Op deze manier heb ik werk gecreëerd voor mezelf waarmee ik een inkomen heb dat ik mee kan nemen naar een ander land. Het gaf me de mogelijkheid opnieuw te emigreren, zonder beperkt te worden door de plaats waar ik werk zou kunnen vinden.

Veel mensen met een emigratiewens lopen tegen het probleem aan dat ze geen werk kunnen vinden. Dat gebrek aan werk zorgt voor een gebrek aan inkomen. Het gevolg is dat een emigratie die enorm gewenst is uitgesteld wordt of zelfs nooit doorgaat. Als online ondernemer kun je voldoende verdienen om te kunnen emigreren zonder ook nog te hoeven solliciteren naar werk.

Klinkt deze manier van werken je als muziek in de oren en wil jij ook graag werken waar je wil, zodat je kunt wonen waar je wil?

Ik heb een gratis kennismakingscursus gemaakt waarmee je kunt ontdekken of dit ook iets voor jou is. Die cursus heb ik Online Ondernemen Uitgelegd genoemd. Omdat het voor de meeste mensen niet het eerste is waar ze aan denken.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de Aanbod pagina, kies voor deze cursus en meld je aan.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>