Al die problemen zorgen voor chaos in mijn hoofd 

 juli 4, 2021

door Inge

Werken is onmogelijk en mijn geld raakt op

Mijn gedachten slaan op hol en zie geen uitweg meer. Zolang ik mijn rechterarm niet kan gebruiken kan ik mezelf niet verzorgen op de manier zoals ik nu leef. Bovendien kan ik op deze manier ook niet werken en ik heb nog maar erg weinig geld over.

Zal ik de gok wagen en hier blijven, van mijn laatste geld proberen rond te komen? Maar hoe dan, als alles pijn doet en ik mijn schouder niet de rust kan geven die nodig is voor genezing?

Eieren voor mijn geld kiezen

Of is dit het moment om eieren voor mijn geld te kiezen, van mijn laatste geld een ticket te boeken naar Nederland en daar op zoek te gaan naar de juiste zorg? Dan te herstellen en mijn leven weer op te pakken, weer in de kinderopvang te gaan werken en dit avontuur achter me laten?

Dagen achtereen loop ik met mijn dilemma rond. En ik kom tot de conclusie dat ik niet voor me zie hoe het goed kan komen als ik hier blijf.

De rust die ik zocht is uit beeld verdwenen

Er zijn lieve buren die me willen helpen, maar dan zou ik bij hen in huis moeten gaan wonen. En eerlijk is eerlijk, dat vind ik een te grote inbreuk op mijn vrijheid. Het is niet wat bij me past en ik zou er niet gelukkig mee zijn, hoe goed het ook allemaal bedoeld is.

Tot overmaat van ramp moet ik concluderen dat de rust die ik zocht in Zweden op deze manier voor mij niet binnen handbereik ligt. Met zorgen over geld, 5 dagen per week werken en een leven dat zo primitief is dat het me per dag ook al uren werk oplevert is die rust zelfs ver te zoeken.

Ik voel me een mislukkeling

Ik besluit van mijn laatste geld een ticket te boeken. Aan de ene kant zorgt dat dat er een last van mijn schouder valt. En aan de andere kant maakt het dat ik me een mislukkeling voel.

Ik heb gefaald. Ik ging emigreren, ik had de wens om voor altijd naar Zweden te vertrekken, en ik heb het nog geen half jaar gered.

Wil je weten hoe ik hier terecht kwam en hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>