Wonen zonder huis, hoe los ik dit op? 

 juli 2, 2021

door Inge

Allemaal trekken ze hun belofte in

Voordat ik terug reis neem ik contact op met een aantal verschillende vrienden. Allemaal hebben ze me beloofd dat ik tijdelijk bij ze mag komen wonen als ik terug naar Nederland kom, en allemaal trekken ze hun belofte in. Waar kan ik wonen zonder huis?

Ik kan toch niet op straat slapen?

De moed zakt me in mijn schoenen, hoe nu? Ik kan toch niet op straat gaan slapen? Omdat ik geen geld heb heb ik niet de mogelijkheid om direct iets te huren. Werk vinden zal geen probleem zijn, maar ik heb een plek nodig waar ik tijdelijk kan verblijven ter overbrugging. Er is nog één iemand die ik niet gevraagd heb. Ik heb haar kort voor mijn vertrek naar Zweden leren kennen en we kennen elkaar amper. Ze is mijn laatste hoop. En ze zegt ja.

Een nieuw thuis in een echt huis

Wanneer ik met de trein aankom op het station in de plaats waar ze woont staat ze me op te wachten. Het is wat onwennig, maar goed. Zij en haar vriend ontvangen me met open armen en ik krijg een klein rommelkamertje als slaapkamer aangewezen. Na een beetje opruimen kan ik er een beetje mijn plek van maken en het voelt heerlijk om een nieuw thuis te hebben in een echt huis, ook al is het maar voor tijdelijk. Mijn probleem om ergens te wonen zonder huis is gelukkig opgelost.

Na de primitieve omstandigheden in de caravan zijn een matras op de grond en een heuse keuken om in te koken bijzonderheden geworden. Ik geniet ervan.

Wil je weten hoe ik hier terecht kwam en hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>