Terug naar Nederland om alle schepen te verbranden 

 juli 2, 2021

door Inge

Klaar voor een nieuw avontuur

Als mijn lift me belt dat het zover is dat hij me weer komt ophalen om terug naar Nederland te gaan heb ik alles uitgedacht. Vol vuur voor mijn nieuwe avontuur stap ik bij hem in de bus. Hij zal de eerste zijn aan wie ik het grote nieuws vertel. Hoe zal hij reageren? Oei, wat vind ik dit spannend. Wat zal hij ervan vinden? Wat gaat hij zeggen?

Mijn vriend reageert fantastisch. Als dit mijn wens is, en als die wens zo groot is, dan is het enig zinnige besluit om daarnaar te handelen. Ik ben opgelucht. Er valt een last van mijn schouders. Zelfs als hij de enige blijkt te zijn die zo begripvol reageert kan ik het nu aan.

Niets kan me tegen houden

Het vertellen van mijn plannen aan de mensen die ik ken vind ik veel moeilijker dan het daadwerkelijk uitvoeren van mijn al bedachte stappen. Toch reageert er niemand op een manier die echt bij me binnenkomt, een manier die me zelfs maar opnieuw laat overwegen of dat wat ik me bedacht heb wel echt klopt. Waarschijnlijk zien en merken ze aan me dat er niets is wat me kan tegen houden. Mijn moeder zou zeggen: “wat in d’r kop zit, zit niet in d’r kont.”

Het voelt als nu of nooit

Er is één ding wat ik nog wel heel lastig vind: het opzeggen van de huur. Ik heb mijn nieuwe huisje fijn ingericht, ik ben er blij mee, het ligt op een fijne plek ook. En als ik de brief voor de opzegging geschreven heb loop ik er nog een paar dagen mee rond. En met een knoop in mijn maag. Terug naar Nederland gaan met het voornemen om dit te doen is toch iets heel anders dan het ook daadwerkelijk doen.

Ik weet dat ik maar een paar dagen heb als ik op de afgesproken tijd terug wil zijn in Zweden. En ik weet ook dat ik geen waaghals ben en dat ik de stap later waarschijnlijk niet meer zal zetten als ik het nu niet doe. Het voelt als nu of nooit.

Uiteindelijk verstuur ik hem. En dan gaat er een knop om. Ik weet dat ik nu nog maar kort de tijd heb om mijn huis helemaal leeg te halen, om uit te zoeken welke spullen ik wil bewaren en welke ergens anders heen mogen. Om zoveel mogelijk geld te verdienen met de verkoop van alles ook, want dat geld gaat me helpen om naar Zweden terug te kunnen reizen en om daar eventuele extra kosten te kunnen dekken.

Op een wonderlijke manier passen alle puzzelstukjes in elkaar

Marktplaats, de mensen om me heen en uiteindelijk ook de kringloper helpen me hiermee. Alles sluit naadloos op elkaar aan en hoewel het druk en intensief is, heb ik het gevoel alsof ik gedragen wordt. Een dag voordat de sleuteloverdracht is komt iemand mijn net gelegde laminaatvloer eruit halen. Mijn focus was op het einddoel en het lukt. Zonder grote tegenslagen.

Ik heb contact met de administratie van mijn studie om aan te geven dat ik tijdelijk niet kom en om mijn verder studeren uit te stellen.

Als ik tenslotte ook nog iemand vind met wie ik kan meeliften naar mijn nieuwe verblijfplaats is alles is in kannen en kruiken.

Terug naar het paradijs

Ik kan terug naar Zweden, terug naar het paradijs. De komende tijd zal ik op een boerderij verblijven in de buurt van Ruben en Daan en ik zal er vrijwilligerswerk doen.

Wil je weten hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>