Overheerlijke eenvoud in het Zweedse bos 

 juli 2, 2021

door Inge

Voorbereiden voor de winter

Er liggen een heleboel takken op het terrein en die zaag ik klein voor in de houtkachel in de caravan, want het is bijna herfst en het zal nu snel gaan vriezen.

Elke dag is hetzelfde

Het leven is er simpel. Ik slaap op de smalle harde bank in de caravan in een slaapzak, douche onder een douchezak die ik aan een boom heb opgehangen, haal mijn drinkwater met behulp van een karretje uit de waterput van de buren een paar kilometer verderop en eet elke dag hetzelfde. Rijst met bonen als ontbijt, bonensoep en crackers voor lunch en aardappelen met wortelen en de typisch Zweedse sylt (een soort jam van bessen) als avondeten. Het is het toppunt van eenvoud.

De eenvoud zorgt voor ontspanning

Dat klinkt waarschijnlijk als afzien, maar voor mij was het een magische tijd. Het was een periode waarin ik me intens gelukkig voelde ondanks het gebrek aan elke vorm van zichtbare luxe. Of misschien juist dankzij de afwezigheid van luxe. In mijn hele leven heb ik me nog nooit zo gelukkig en ontspannen gevoeld. En ik weet: dit gevoel is waarvoor ik mijn huis heb opgezegd, alles achter me heb gelaten, naar Zweden ben gekomen en tegenvallers heb geïncasseerd. En het is het meer dan waard!

Wil je weten hoe ik hier terecht kwam en hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>