Ongewenst bezoek weet de rust te verstoren 

 juli 3, 2021

door Inge

Stap voor stap wordt mijn nieuwe huis mijn thuis

Ondertussen maak ik van mijn huisje mijn nieuwe thuis. Ik zet mijn boeken op de boekenplank, hang nieuwe gordijnen voor de ramen en zet de olielampen die ik uit Nederland meenam op hun plaats om ook in de donkere maanden wat licht te hebben binnen. Want ook hier is geen elektriciteit.

Ongewenst bezoek dat maar niet wil verdwijnen

Door de nieuw verworven huiselijkheid zo midden in het bos krijg ik al snel bezoek. Ongewenst bezoek, van zeer klein formaat met een aaibaar uiterlijk. Muizen dus. Als ze hun uitwerpselen niet alsmaar op mijn aanrecht zouden achter laten zou ik het niet zo’n probleem vinden, maar nu zie ik geen andere oplossing dan een aantal muizenvallen aan mijn interieur toe te voegen.

Gelukkig sluiten alle keukenkastjes goed en is de keuken van degelijk dik hout gemaakt. Ze kunnen dus niet bij mijn voorraad eten. Maar er is en blijft genoeg interessants voor ze over, dus echt verdwijnen doen ze niet.

Bij een huis in het bos hoort een kat als huisdier

Kennelijk hoort bij een huis in het bos ook een kat die de muizen vangt. Maar voor in dit kleine huisje en met nog geen enkel idee over mijn toekomstige werk en wanneer ik wel en niet thuis zal zijn is een huisdier erbij geen goede optie.

Wil je weten hoe ik hier terecht kwam en hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>