Mijn stip op de kaart staat in Dalarna 

 juli 25, 2021

door Inge

Nederland is leuk, Zweden is leuker

Na een aantal jaar in Nederland is het zover dat de plannen voor de terugreis naar Zweden weer concreter worden. Nederland is leuk, maar Zweden is leuker.

Met alle kennis die ik ondertussen heb en de wensen die we nu als gezin hebben, past Dalarna op dit moment het best bij ons. Dus daar heb ik een stip op de kaart gezet. Die stip is onze ideale eindbestemming.

Een tikkie zelfvoorzienend

Die stip mag een huis worden, een huis met een flinke tuin. Zodat we het grootste deel van onze groenten, kruiden en fruit uit eigen tuin kunnen eten. Helemaal zelfvoorzienend zal het niet worden, maar een tikkie die richting op wil ik wel heel graag.

Daarnaast selecteerde ik de plek op eventueel toekomstig werk buiten de deur, ondanks dat ik mijn bedrijf zal meenemen en er waarschijnlijk niet buiten de deur zal gaan werken. Ik keer ook nog naar boerderijen in de buurt waar we onze extra boodschappen kunnen halen en zocht een plek waar mijn dochter haar favoriete sport goed kan beoefenen.

Alle afwegingen zijn gemaakt

Natuurlijk keek ik naar het klimaat en allerlei andere omstandigheden die voor ons als gezin fijn zijn. Want verhuizen naar het buitenland is niet niks en dan moet het wel een plek zijn die niet alleen qua natuurlijke omgeving beter is, maar ook op andere vlakken genoeg ontwikkelingskansen biedt voor ons beiden.

In Dalarna vond ik het allemaal. Op papier. Want in het echt kennen we de omgeving echt nog niet op ons duimpje, dus hoe het dan uitpakt als je er eenmaal woont blijft toch wel spannend.

Kijk, zó leuk is Dalarna:

Je kunt altijd weer veranderen

Spannend of niet, als je de stap wilt zetten, dan moet je de gok wagen dat het toch niet zo perfect is als eerst leek, dus dat gaan we doen. En daarom staat onze stip op de kaart in Dalarna. Veranderen kan altijd weer, mocht het toch niet zo ideaal zijn als nu lijkt. Juist voor die flexibiliteit ben ik ondernemer geworden. En wel zo dat ik mijn bedrijf mee de wereld over kan nemen.

Hoe ver ben jij met je emigratie voorbereidingen? Heb je ook al je ideale plek bepaald?

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>