Mijn emigratie, hoe het allemaal begon… 

 juni 14, 2021

door Inge

Doen of denken?

Je herkent het vast wel, sommige dingen doe je gewoon en over andere dingen denk je eindeloos lang na. Met allebei die manieren is er een kans dat wat je besluit goed uitpakt en een kans dat het mis gaat. Je kunt immers niet voorzien wat er op je pad zal komen. Dat geldt zowel voor meevallers als voor tegenslagen.

We kennen allemaal wel de momenten waarbij je in het diepe springt. Een emigratie is zo'n moment. Het is een levensveranderende gebeurtenis. Je gaat dingen aan die je nooit eerder deed en je komt dingen tegen in je leven en in jezelf waarvan je niet eens wist dat ze er waren.

Het verhaal van mijn emigratie

Het boek "Verliefd op een Ander Land" vertelt het verhaal van mijn eerste emigratie, een sprong in het diepe zoals ik nooit eerder genomen had. Zonder gedegen voorbereiding en met een bizar klein budget.

Dat ik met deze situatie als start op een geven moment weer terug moest keren naar mijn vaderland was eerder te verwachten dan dat het verbazingwekkend is. Toch kwam dat uiteindelijk door een heel onverwachte en onvoorziene gebeurtenis die net zo goed niet had kunnen gebeuren.

Emigreren gaat altijd gepaard met uitdagingen

In het boek wordt duidelijk dat emigreren altijd uitdagingen met zich meebrengt, die soms ook op wonderlijke wijze kunnen veranderen in kansen. Maar ook dat problemen uit onverwachte hoek kunnen komen. En wat doe je dan?

Het antwoord op die laatste vraag zal voor iedereen anders zijn.

In het boek lees je mijn persoonlijke verhaal. Je leest over de meevallers en de tegenvallers, over de kansen en de problemen.

En ook al gaat dit boek over een mislukte emigratie, je zult er ongetwijfeld idee├źn uit kunnen opdoen over wat bij jou past of juist niet bij jou past als je zelf een emigratie aan het plannen of voorbereiden bent.

Geen zin in het boek, maar wil je me wel volgen of wil je jezelf voorbereiden op je eigen avontuur?

Vraag dan het gratis e-book aan.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>