Klaar voor een nieuwe start… 

 juli 3, 2021

door Inge

Verlangen en twijfel wisselen elkaar af

In de tijd die volgt zijn er momenten dat ik twijfel. Is terug naar Zweden gaan wel écht het juiste voor me? Durf ik het aan? Zal het me lukken? Maar het verlangen blijft en alles wat ik doe staat in het teken van opnieuw daarheen gaan. Of het me gaat lukken of niet, ik weet dat ik het in elk geval wil proberen.

Vanwege stage en werk leef ik de laatste maanden dat ik in Nederland ben als vakantie oppas en ik trek van het ene huis naar het andere. De onrust die dat met zich meebrengt is groot en ik balanceer op het randje van een burn-out.

Alsof ik een schatkist vol goud heb

Wanneer ik eindelijk mijn diploma in ontvangst kan nemen is het een formaliteit in plaats van een feestelijkheid. Om voor mij onduidelijke redenen mag ik niet bij de officiële uitreiking zijn en dat doet me pijn. Ik krijg voor mijn gevoel niet de gelegenheid om dit moment met mijn familie te delen, te vieren en er trots op te zijn.

Maar ik weet wat me te doen staat en ik ga door: ik laat het diploma direct officieel vertalen. Op de weg terug naar het huis waar ik op dat moment verblijf voelt het alsof ik een schatkist vol goud bij me heb. Dit document gaat me de mogelijkheid geven om een leven op te bouwen in Zweden. Op de plek die ik wil en op de manier die bij me past.

Wanneer ik met de hulp van een vriend een goedkope oldtimer vind die nog goed rijdt is bijna alles in kannen en kruiken.

Ik verlang terug naar de Zweedse rust

Maar wat ik dacht te kunnen verdienen terwijl ik mijn studie zou afmaken was veel meer dan wat ik in werkelijkheid heb kunnen sparen in die tijd. Is het wel reëel om met zo weinig geld de stap te wagen? Ik hoef er geen huur te betalen, maar ik moet wel eten kunnen kopen, winterbanden voor de auto en wie weet wat allemaal nog meer.

Hoewel ik twijfel ben ik moe van alles wat de afgelopen maanden tegen zat en ik wil er bij vandaan. Ik verlang terug naar de rust die ik in Zweden voelde. Ik ben klaar voor een nieuwe start.

Wil je weten hoe ik hier terecht kwam en hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>