Je thuis voelen op je nieuwe stek 

 september 7, 2021

door Inge

Alleen de koffie zou anders zijn…

Het zou mijn eigen video kunnen zijn, op de koffie na dan, want ik ben een theedrinker. Je thuis voelen, dat is op een plek als deze geen kunst.

Het dwalen in de natuur op zoek naar mooie en bruikbare materialen, het prutsen met pannen op het vuur en het vervolgens op een creatieve manier verwerken van wat eruit komt… het is met deze video bijna alsof ik mijn eigen leven in kijk.

(De website van Ellen Öhman, de maakster van de video, vind je hier)

Het lijkt een blik in de toekomst

Een klein stukje vooruit dan. Wat op dit moment leven we nog niet in Zweden. Niet op mijn droomplek. En het perfecte huis heb ik nog niet gevonden.

Toch doet het de video me denken aan het beeld dat ik heb van mijn eigen toekomst. Zelfs de tafel zo voor het raam om er te kunnen tekenen en schilderen staan op mijn wensenlijst.

Het zijn de simpele dingen die me gelukkig maken

Het dwalen door de natuur, het verzamelen van mooie dingen, lekkere dingen en grondstoffen voor mijn werk, het houtgestookte fornuis waar pannen met brouwsels op pruttelen, het creatieve werk en de tafel voor het raam, het zijn stuk voor stuk dingen die essentieel zijn om me straks in Zweden op mijn plek te voelen.

Het zijn deze dingen die maken dat ik me ergens thuis voel. En hoe meer ik hiervoor de ruimte heb, hoe meer ik me thuis voel.

Je thuis voelen is eigenlijk heel eenvoudig

Het klinkt allemaal zo eenvoudig. En dat komt omdat het de simpele dingen van het leven zijn die maken dat ik me het meest levend voel, echt “alive”. Wat het maar zo simpel. Er is nog best een hoop te doen voor we die kant op kunnen en onze emigratie werkelijk een feit is.

Je thuis voelen ontstaat als de plek zelf en de mogelijkheden die je er hebt bij je passen, zodat je helemaal jezelf kunt zijn.

Wat zijn de dingen die gaan maken dat jij er je thuis voelt?

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>