Je kat mee emigreren naar Zweden? Denk dan hieraan 

 oktober 22, 2021

door Inge

Als de kat mee naar Zweden mag

Als je je kat mee wilt nemen naar Zweden, dan kan dat. Maar niet zomaar. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zo met je huisdier een EU dierenpaspoort hebben, waarin de kenmerken en de vaccinatiestatus staan en. Je dier moet daarnaast gechipt zijn en die chip moet bij de douane gecontroleerd kunnen worden. De chip moet daarom voldoen aan de ISO normen.

Verder moet je kat recent een rabiƫs vaccinatie gekregen hebben. Maximaal een jaar geleden. Maar ten minste 3 weken geleden. Controleer dus op tijd voor vertrek of de vaccinaties nog geldig zijn.

Tot slot moet je je huisdier voor inreizen aanmelden. Dat doe je hier. En hier vind je meer informatie over de regels die Zweden hanteert.

Met je kat op reis

Als je naar Zweden gaat, moet je ook door Duitsland en Denemarken en je moet daarom ook de regels van die landen volgen voor je huisdier om het door die landen heen te mogen vervoeren.

Zorg voor tijdens de verhuizing voor een ruime bench waar een kleine kattenbak en eten en drinken beschikbaar is voor je kat en hij of zij een lekker plekje heeft om te liggen.

Houd tijdens de reis de temperatuur in de gaten en zorg dat het drinken regelmatig ververst wordt.

Is je huisdier erg angstig, dan kun je overleggen met je dierenarts of die daar iets voor heeft.

Met je kat emigreren naar Zweden

Je kat mee emigreren naar Zweden heeft meer voeten in de aarde dan alleen de praktische zaken. Je kat is er waarschijnlijk niet aan gewend om zo lang te reizen in de auto. Om stress te verminderen kun je van tevoren “oefenen” met je huisdier, zodat je kat gewend is aan het reizen en aan de spullen die hij dan om zich heen heeft.

Het is daarnaast fijn als je kat in het nieuwe huis ook meteen dingen om zich heen heeft die hij kent. Waar zijn eigen geur aan zit en waar hij vertrouwt mee is. Zijn eigen slaapplek, een vertrouwde plaid op de bank, een bekend speeltje en het normale dagritme dat door gaat en natuurlijk jouw vertrouwde aanwezigheid en aandacht kunnen je kat geruststellen en ervoor zorgen dat de emigratie van je kat naar Zweden zo stressvrij mogelijk verloopt.

Alles kort op een rij

Nog even alles op een rij:

  • zorg voor een eu-dierenpaspoort
  • zorg dat je huisdier gechipt is
  • zorg dat de vaccinaties in orde zijn
  • meld je huisdier aan
  • bereid de reis en het verblijf in de nieuwe woning voor

Let op: regels kunnen altijd weer veranderen. Als je huisdier bij controle niet voldoet aan de vereisten, kunnen ze hem afnemen en euthanaseren. Controleer dus zelf voor vertrek wat de huidige regelgeving is en hoe je daaraan kunt voldoen.

Wil je je emigratie goed voorbereiden? Vraag dan ook het gratis e-book aan en voorkom dat je dingen over het hoofd ziet.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>