IJs op de weg: auto rijden wordt auto glijden 

 juli 3, 2021

door Inge

Mijn oldtimer polo blijkt van een goed jaar te zijn

Hoe verder de temperaturen dalen, hoe spannender het elke keer weer is of mijn oldtimer polo nog zin heeft om te starten. Speciale Zweedse anti-vries doet wonderen en kennelijk is mijn polo van een goed jaar, want hij kan nog tegen de kou als sommige moderne auto’s het al laten afweten. Niet dat hij heel gemakkelijk start, maar hij doet het wel. Het ijs op de weg zorgde voor uitdagingen van een heel ander kaliber.

Dat de wegen bevroren raakten was iets wat me wel verteld was, maar waar ik me van tevoren niet echt een beeld van had kunnen vormen. Als je bedenkt dat ik op de top van een heuvel woonde en er een kleine onverharde slingerweg naar boven voerde die in de winter bedekt was met een laag ijs, kun je je wellicht een voorstelling maken van de uitdaging die dat vormde elke keer als ik van huis naar mijn werk of terug reed.

Het ijs op de weg zorgt ervoor dat ik me elke dag opnieuw in een winter rally waan

Elke keer opnieuw had ik het gevoel dat ik een soort rally reed, waarbij ik alleen de finish haalde als ik heelhuids boven kwam. Dat er naast de weg een gapend gat was was niet erg geruststellend. Het was geen ravijn ofzo, maar een feest was het er zeker niet geweest om er van de weg te raken. En dat ik op weg naar huis de 4-wheel-drive van de buren regelmatig ergens halverwege geparkeerd zag staan was niet erg hoopgevend. Het ijs op de weg bezorgde duidelijk niet alleen mij de nodige moeilijkheden. Toch liet mijn oldtimer polo met winterbanden met spikes me wonder boven wonder niet één keer in de steek op weg naar de top.

Gelukkig maar, want hoewel ze zeggen dat wolven geen mensen aanvallen, ben ik er niet van overtuigd dat ze mij zo in de winterse kou niet als lekker hapje zullen zien terwijl ik midden in de nacht na mijn werk door het donkere bos terug naar huis glibber. Of die angst ook maar enigszins op waarheid berust weet ik niet. Misschien heb ik als kleuterjuf een ernstig geval van het Roodkapje syndroom opgelopen door het lezen van heel veel sprookjes.

Wil je weten hoe ik hier terecht kwam en hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>