Emigreren naar Zweden? Of toch niet? 

 januari 10, 2023

door Inge

Ruim een jaar geleden besloot kunstenaar Daniel Douglas om een huis in Zweden te kopen, vooral als atelier en werkruimte. In eerste instantie wilde hij alleen een zomeratelier, maar toen hij zijn oog had laten vallen op een waar Pippi Langkous huis, besloot hij Zwolle te verruilen voor Zweden en te emigreren.

Als kunstenaar is het fijn voor hem als hij een grote ruimte heeft om te werken. En aangezien de huizenprijzen in Zweden ten opzichte van die van Nederland erg laag zijn, was Zweden voor hem een goede optie om zich – in elk geval voor zijn werk – te vestigen.

Omdat zijn Pippi huis toch wat duurder bleek dan zijn aanvankelijke budget was, besloot hij om dan maar te emigreren. Maar een halfjaar later bleek dat plan toch niet zo goed bij hem te passen. Hij besloot er niet te blijven wonen, niet officieel te emigreren, maar Nederlander te blijven (in elk geval op papier) en van zijn huis een zomeratelier te maken, zoals hij aanvankelijk van plan was.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het werk van Daniel? Dan vind je het vast leuk om zijn website te bekijken. Zijn Zweden-avonturen (en andere) zijn te volgen op zijn vlog op YouTube.

Als het ideaalplaatje toch niet zo ideaal blijkt

Zo’n verandering van gedachten komt vaak voor bij emigranten. Ik had het zelf ook. Er gebeurt dan zoveel tegelijk, dat het heel goed kan gebeuren dat je niet al je wensen in beeld houdt en je prioriteiten niet scherp hebt. Na een poos kun je dan tot de ontdekking komen dat je belangrijke dingen over het hoofd gezien hebt. En er is een koerswijziging nodig.

Helemaal niet erg natuurlijk. Het leven zit vol met dat soort momenten. Momenten waarop je besluit dat de weg die je koos toch niet helemaal past en er iets moet veranderen. Maar veel mensen zitten niet te wachten op zo’n koerswijziging. Ze kiezen liever in één keer goed. Dan kan het helpen om alles eerst goed op een rij te zetten.

Wil jij wel emigreren, maar ook zo goed mogelijk kiezen voor wat echt bij je past?
Meld je dan aan voor het gratis e-book, zodat je niet in valkuilen stapt die eenvoudig te vermijden zijn.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>