Eindelijk een echt plan om te emigreren 

 juli 2, 2021

door Inge

Eerst mijn opleiding afmaken

Omdat ik graag in Zweden wil blijven maar ook altijd zo genoot van mijn werk in de kinderopvang in Nederland, besluit ik die twee te gaan combineren. Omdat ik de eerste drie jaar van de Pabo al heb afgerond en nog maar één jaar te gaan heb lijkt het me een goed idee om eerst mijn opleiding af te gaan maken. Het zal mijn kansen op een baan in Zweden vergroten en bovendien blijf ik dan niet met een enorme studieschuld achter. Ik ben er zelf verbaasd over. Ik heb zowaar een echt plan om mijn emigratie te laten slagen.

Vol overtuiging terug naar Nederland

Het voelt bijzonder vreemd om vol overtuiging te besluiten om weer naar Nederland te gaan, maar deze beslissing gaat me ongetwijfeld de beste kansen geven om hier écht een leven op te kunnen bouwen. Niet voor een paar maanden in een caravan, maar voor de rest van mijn leven in een echt huis met voldoende luxe om het ook in de wintermaanden aangenaam te hebben.

Mijn toekomstige verblijfplaats zeker gesteld

Een paar kilometer van de caravan vandaan staat een klein huisje. Het is onbewoond en de buurman die regelmatig bij me op bezoek komt is de eigenaar. Als ik ernaar vraag zegt hij dat ik erin mag wonen als ik weer terug kom. Hij weet dat ik amper geld heb en biedt me aan dat ik wat werk voor hem kan doen en in ruil daarvoor mag ik gebruik maken van zijn huisje. Ik voel me de koning te rijk. Het is het gastenverblijf van de boerderij waarvan ik droom dat ik hem ooit zal kunnen kopen. Een echt Zweeds huisje in een echt Zweeds bos. En ik mag er over een poos in wonen.

Connecties zijn van levensbelang in Zweden, zoveel is me ondertussen wel duidelijk.

Wil je weten hoe ik hier terecht kwam en hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>