Een Zweedse blokhut bouwen op de traditionele manier 

 juli 2, 2021

door Inge

Een bestaande Zweedse blokhut verhuist naar deze plek

Langzaam maar zeker krijgt het huis op de plek bij de caravan weer vorm. Omdat er amper financiƫle middelen zijn en de plek bovendien erg afgelegen is, moet het bouwen op de ouderwetse manier gebeuren.

Een huis dat nog over was en leeg stond op het terrein van Daan hebben we afgelopen zomer met een aantal vrijwilligers afgebroken en vervolgens met behulp van een buurman en zijn groot materieel naar Rubens plek vervoerd om het opnieuw te kunnen opbouwen.

Bijna alles moet op de ouderwetse manier

Buren komen bouwkundig advies geven en soms ook helpen met het werk. De balken dragen we met speciale klemmen naar de plaats waar ze in het huis moeten komen. Alles wordt op de ouderwetse manier met verschillende soorten houtverbindingen in elkaar gezet. De ruimte tussen de balken stoppen we dicht met mos dat in de buurt verzameld is. Geen heel feestelijk werk, want het mos is dichtbevolkt met rode mieren.

Laag voor laag vormt zich het huis

Het is indrukwekkend om te zien hoe de Zweedse blokhut stap voor stap steeds een laag hoger wordt. En het is leuk om te beleven hoe er deuropeningen en ramen ontstaan en je er doorheen kunt lopen en het in gedachten al kunt gaan inrichten.

Hier zal Ruben later weer gaan wonen, met uitzicht op het meer onderaan de heuvel. Het is misschien wel een van de mooiste plekjes in de hele omgeving.

Wil je weten hoe ik hier terecht kwam en hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>