Een winterse bui midden in de zomer 

 juli 2, 2021

door Inge

Het plaatsen van een nieuwe afrastering

Op sommige plekken moet een nieuwe afrastering geplaatst worden. Daarvoor hakt Daan een gat in de grond met een speciale ijzeren staaf, zodat er daarna een paal in gezet kan worden. Zwaar werk, temeer omdat de grond vol stenen zit die ervoor zorgen dat er steeds gezocht moet worden naar een geschikte plek om een paal te kunnen zetten. Terwijl Daan het zware werk doet, help ik hem met dingen aangeven, uitmeten en andere dingen die erbij horen.

Een onverwachte winterse bui

Op een gegeven moment betrekt de lucht. In razend tempo. Terwijl we op de heuvel bij de boerderij aan het werk zijn vraagt Daan me of ik het goed vind om nog even door te gaan. Ik vind het prima, maar al snel barst er een hevig noodweer los. Er zit op dat moment maar één ding op: rennen om zo snel mogelijk binnen te komen. Het onweert dat het een lieve lust is en er komen hagelstenen ze groot als knikkers uit de lucht. En dat terwijl het midden in de zomer is en ontzettend warm.

Die bui bleek gevaarlijker dan ik besefte

Als we binnen zijn biedt Daan me zijn verontschuldigingen aan. Hij vind dat hij niet had moeten uitstellen om van de heuvel af te gaan en te schuilen. Ik doe er lakoniek over, er is immers niets gebeurd. Het was maar een onverwachte winterse bui.

Pas als een paar maanden later tijdens een onweersbui de bliksem inslaat in het huis van een van de buren en het huis tot op de grond afbrandt, besef ik hoe gevaarlijk het eigenlijk was om tijdens die bui van de heuvel naar het huis te moeten rennen. Er zijn hier geen gebouwen met bliksemafleiders, waardoor je er veel sneller zelf een kunt worden.

Wil je weten hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>