Een eigen huis in Zweden is mijn grootste droom 

 juli 2, 2021

door Inge

Als een plaatje in een sprookjesboek

Vaak maak ik een wandeling door het bos. De naaldbomen met hun hangende takken, de vliegenzwammen eronder en de plekken met mos geven me het gevoel dat ik zo een sprookjesboek in ben gelopen. Dan denk ik erover hoe het zou zijn om hier niet in een caravan te verblijven, maar in een huis. Een eigen huis in Zweden.

Als het mooi weer is, is de stralend blauwe lucht betoverend en als het grijs en mistig is heeft het landschap net zo goed een magische uitstraling.

Het is dan ook de ultieme plek om tijdens een wandeling te gaan lopen dagdromen.

In het bos staan verschillende vervallen huizen

In de omgeving staat een aantal oude boerderijen die aan het vervallen zijn. Op een van die boerderijen heb ik mijn oog laten vallen. Het ligt bovenop een heuvel met uitzicht over een meer, nog net iets hoger dan de plek waar de caravan staat en met uitzicht over de andere kant van de heuvel en dus op een ander meer. Zou de plek nog op te knappen zijn? En zou de eigenaar hem ter zijner tijd aan me willen verkopen? Bijna dagelijks loop ik erlangs. Om de plek te ervaren, om door de ramen naar binnen te kijken en om in de schuur te snuffelen. En om te dromen van een eigen huis in Zweden.

Naar onze Nederlandse idee├źn is het te idioot voor woorden. Goede huizen die zomaar leeg staan, waar niemand iets mee doet en waarvan de eigenaar zelfs geen zin heeft om ze te verhuren als ze nog in de staat zijn waarin dat kan. Jaren achtereen gaat dat dan zo, totdat het uiteindelijk onbewoonbaar wordt. Dit soort huizen staat zomaar te vervallen.

Deze omgeving biedt ongekende mogelijkheden

Samen met Ruben droom ik hardop dat hij op de ene plek zal wonen, ik op een andere en nog iemand die we kennen op weer een andere. En we zien ons droom-dorp al helemaal voor ons. Met voor ieder van ons een eigen huis in Zweden.

Allebei hebben we de wens om met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk te leven. En in deze omgeving zien we daarvoor de mogelijkheid. We fantaseren over manieren om er zelfs geld mee te verdienen zodat een gewone baan uiteindelijk niet meer nodig is. We denken over gezamenlijke bijgebouwen, over prachtige projecten en over ons ideale leven.

Wil je weten hoe ik hier terecht kwam en hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>