Een bruine beer op de weg of een broodje aap verhaal? 

 juli 2, 2021

door Inge

Er is een bruine beer gespot

Terwijl ik geniet van mijn hemelse plekje midden in het bos, komt me ter ore dat er een bruine beer in de omgeving rond loopt. Ik schrik me een ongeluk. Dat er wat andere dieren hier in de natuur leven dan ik uit Nederland ken wist ik wel, maar voor zover ik begrepen had komen beren zo zuidelijk niet voor. Ze zijn groot, gevaarlijk en ik wil er echt geen tegen komen. Mocht dat wel gebeuren dan zou ik werkelijk niet weten hoe ik erop moet reageren om te zorgen dat de beer weer vertrekt in plaats van dat hij zin krijgt om met me te knuffelen.

De aap komt uit de mouw

Na me een paar dagen druk gemaakt te hebben over wat te doen als de bruine beer bij me op mijn denkbeeldige stoep staat of als ik hem tegen kom tijdens mijn boswandeling, komt de aap uit de mouw.

Het is kennelijk voor de Zweden zelf in deze omgeving zo af en toe net iets te saai en om het leven dan wat meer spanning te geven gaan ze rond met een mooi verhaal. Een verhaal over een bruine beer bijvoorbeeld. Dan is de hele buurt (denk aan een straal van pakweg 20 kilometer) even in rep en roer over of er nu wel of niet een beer loopt en hebben ze hun lolletje weer gehad.

Wil je weten hoe ik hier terecht kwam en hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>