De verhuizing naar Zweden zo eenvoudig mogelijk maken 

 november 3, 2021

door Inge

Hoe gemakkelijk of moeilijk een verhuizing naar Zweden is, bepaal je zelf.

Ik schreef er pasgeleden al over op Facebook. Wil ik de grotere dingen wel of niet meenemen? Ik dacht daarbij in het bijzonder aan de piano. Dat probleem leek zich even vanzelf op te lossen, maar dat is toch niet zo. Even dacht ik dat hij binnenkort opgehaald zou worden. Het idee er afscheid van te moeten nemen deed me wel pijn, maar het zou een verhuizing naar mijn geliefde plek wel een stuk eenvoudiger maken. En dat vond ik heel fijn.

Gek genoeg pakte het allemaal anders uit en de piano bleef. Het gevoel dat alles in een stroomversnelling kwam, zodra het ding de deur uit zou zijn, verdween ook. En de zenuwkriebels in mijn buik bij het idee van een wel heel snelle verhuizing naar Zweden verdween mee. Kortom: we zijn nog niet zover dat we kunnen vertrekken en gaan gewoon rustig aan door met de voorbereidingen.

Kiezen voor tweedehands maakt de verhuizing een stuk simpeler

Met het idee dat de piano niet mee zou verhuizen, was ik geneigd de verhuizing zo eenvoudig mogelijk te maken. En in elk geval de grotere meubels ook niet mee te nemen. Dat kan ook prima als je naar Zweden gaat. Want waar je in Nederland in tweedehandswinkels moet speuren naar mooie spullen en de prijzen bovendien soms hoger liggen dan de nieuwprijs van een vergelijkbaar item, daar hebben ze in Zweden beter begrepen hoe je spullen een tweede leven geeft.

Tweedehandswinkels heten daar loppis en je kijkt er je ogen uit. Sommige zijn klein, andere groot. En er zijn minder mooie spullen, maar er zijn ook ontzettend mooie vintage items te vinden waar de gemiddelde Nederlandse vintage liefhebber jaloers op zou zijn. Ik had daarom al bedacht met hooguit een aanhanger met wat spullen die kant op te gaan en dan in de diverse loppis verder leuke spullen te verzamelen om ons huisje in te richten en aan te kleden.

Ik heb best wat woonaccessoires heb die ik kan meenemen. Dingen die voor ons de sfeer in huis mee bepalen. Dingen die ons een thuis gevoel zullen geven op onze nieuwe plek. Dus ik zag het wel voor me om bijna alles achter te laten en met alleen die dingen, wat kleding, boeken en speelgoed te vertrekken. Je kunt verhuizen immers zo moeilijk of zo makkelijk maken als je zelf wilt.

Maar nu piano nog steeds in mijn bezig is, kies ik voor een iets ingewikkelder verhuizing waarbij die mee verhuist.

Wat voor verhuizing past bij jou? Wil je graag je hele inboedel meenemen, kies je voor een vertrek met alleen een volgeladen auto of past een tussenweg het best bij jou?

Wat je ook kiest, bij je emigratie komt meer kijken dan alleen je spullen verhuizen naar Zweden. Wil je weten waar je nog meer op kunt letten? Vraag dan nu meteen het gratis e-book aan.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>