De koeien verplaatsen naar ander terrein 

 juli 2, 2021

door Inge

De koeien verplaatsen gaat te voet

Omdat er te weinig gras is in de weide waar ze nu staan, wil Daan de koeien verplaatsen naar een ander terrein . Het is een heel stuk lopen over de weg en we moeten ze dan al lopend begeleiden met een aantal vrijwilligers.

Ik ben een van die vrijwilligers, maar wat er van me verwacht wordt om te zorgen dat de koeien daadwerkelijk de goede kant mee oplopen is me niet helemaal duidelijk. Ik hoop maar dat het goed komt.

Het gras lonkt en het gaat mis

Maar het gaat niet goed. Wanneer we langs een boerderij lopen met een sappig groen grasveld zijn wij niet de enigen die dat zien, de koeien zien het ook. En er schieten er een aantal van de weg af in de richting van het lekker groene gras.

Hectiek alom. Daan is boos op mij omdat ik iets had moeten doen, maar ik heb geen idee wat hij bedoelt. Hij schreeuwt en doet en Ruben stelt me gerust. Zo reageert Daan nu eenmaal als hij de controle kwijt raakt en ik moet het me maar niet aantrekken. Dat laatste vind ik nog best lastig, maar ik doe mijn best het verder mee in goede banen te leiden.

Het duurt even, maar dan lopen de koeien gelukkig weer allemaal op de weg en uiteindelijk als ze in de nieuwe wei staan kunnen we met zijn allen een zucht van verlichting slaken.

Koeien verplaatsen is zo wel heel anders dan hoe ik het in Nederland heb gezien. Daar steken ze hooguit de weg over tussen een afrastering. Dat is wat mij betreft niet te vergelijken met kilometers over straat lopen met een kudde en dat dan in goede banen zien te leiden. Opnieuw bekruipt me de vraag hoe Daan dit in hemelsnaam doet als hij geen hulp van vrijwilligers heeft.

Wil je weten hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>