De hond mee naar Zweden nemen 

 oktober 22, 2021

door Inge

Met je hond emigreren naar Zweden

Als je een hond hebt en gaat emigreren, dan wil je je geliefde viervoeter natuurlijk meenemen op dit avontuur. Dat kan, maar niet zomaar. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zo met de hond een EU dierenpaspoort hebben, waarin de kenmerken en de vaccinatiestatus staan en. Hij moet ook gechipt zijn en die chip moet bij de douane gecontroleerd kunnen worden. De chip moet daarom voldoen aan de ISO normen.

Verder moeten de vaccinaties van je hond up to date zijn. Hij moet recent een rabiës vaccinatie gekregen hebben. Maximaal een jaar geleden. Maar ten minste 3 weken geleden. Controleer dus op tijd voor vertrek of de vaccinaties nog geldig zijn.

Je hond invoeren in Zweden

Je moet je hond voor inreizen aanmelden. Dat doe je hier. En hier vind je meer informatie over de regels die Zweden hanteert. Vergeet dat niet, want als je huisdier bij controle niet voldoet aan de vereisten, kunnen ze hem afnemen en euthanaseren.

Bedenk ook dat regels kunnen veranderen. Controleer dus zelf voor vertrek wat de huidige regelgeving is en hoe je daaraan kunt voldoen.

Let op: je gaat niet alleen naar Zweden

Als je naar Zweden gaat, moet je ook door Duitsland en Denemarken en je moet daarom ook de regels van die landen volgen voor je huisdier om het door die landen heen te mogen vervoeren.

Je hond meenemen naar Zweden

Je kat mee emigreren naar Zweden heeft meer voeten in de aarde dan alleen de invoerregels volgen. Je hond is er waarschijnlijk niet aan gewend om zo lang te reizen in de auto.

Zorg voor tijdens de verhuizing voor een ruime bench waar hij een lekker plekje heeft om te liggen.

Houd tijdens de reis de temperatuur in de gaten en zorg dat hij regelmatig kan drinken.

Om stress te verminderen kun je van tevoren “oefenen” met je huisdier, zodat je kat gewend is aan het reizen en aan de spullen die hij dan om zich heen heeft. En als je huisdier erg angstig is, dan kun je overleggen met je dierenarts of die daar tips voor heeft. Of misschien zelfs een kalmeringsmiddel voor onderweg.

Het is daarnaast fijn als je hond in het nieuwe huis ook meteen dingen om zich heen heeft die hij kent. Waar zijn eigen geur aan zit en waar hij vertrouwt mee is. Zijn eigen slaapplek, een vertrouwde plaid op de bank en een bekend speeltje. ook het normale dagritme dat door gaat en natuurlijk jouw vertrouwde aanwezigheid en aandacht kunnen ervoor zorgen dat je hond zich snel thuis voelt na de emigratie.

Alles nog eens op een rij

Nog even alles op een rij:

  • zorg voor een eu-dierenpaspoort
  • zorg dat je huisdier gechipt is
  • zorg dat de vaccinaties in orde zijn
  • meld je huisdier aan
  • bereid de reis en het verblijf in de nieuwe woning voor

Wil je je emigratie goed voorbereiden? Vraag dan ook het gratis e-book aan en voorkom dat je dingen over het hoofd ziet.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?

Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>