Als je denkt dat het niet nog erger kan… 

 juli 4, 2021

door Inge

Ik voel een pijnscheut in mijn schouder

Om zoveel mogelijk klein hout over te houden voor de kachel in de hoop dat ik dan toch het einde van de winter zou halen met mijn houtvoorraad, besloot ik om grote nog deels ongezaagde stukken ook te gaan gebruiken voor de open haard. En dat bleek een slecht idee. Eén van die stukken was zo groot en daardoor ook zo zwaar dat ik me eraan vertilde en op dat moment ging er in mijn schouder iets mis. Ik voelde het direct als een enorme pijnscheut en ik bleef het voelen.

Omdat ik zo primitief leefde had ik ook die arm, en dus die schouder, bij zo’n beetje alles wat ik doen moest nodig. En bij alles wat ik deed had ik pijn. Of het nu het eten maken was of nieuw hout op de kachel leggen, de tranen sprongen me in de ogen en ik vroeg me af hoe het verder moest.

Tegenvaller na tegenvaller

Mijn werk moest ik afzeggen, en het was tijd om op zoek te gaan naar een dokter. Die adviseerde me fysiotherapie, maar de wachtlijst daarvoor bleek maandenlang. Wat nu?

De kachel kwam en de eerste tijd dat die er was stookte ik hem hoog op. Ik was zo koud geworden dat zelfs dat niet hielp om me weer echt warm te gaan voelen.

Tot overmaat van ramp kwam ik met mijn auto met stukken te staan.

Wil je weten hoe ik hier terecht kwam en hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>