Als de rook om je hoofd is verdwenen… 

 juli 3, 2021

door Inge

De luxe van een ouderwets houtgestookt fornuis

In mijn nieuwe huis wil ik niet alleen slapen en naar de wc kunnen, ik wil er ook lekker kunnen eten. Er moet dus gekookt worden. In de keuken staat een vrij recent ingemetseld houtgestookt fornuis waarvan ik al blij wordt als ik ernaar kijk. Lekker gecontroleerd fikkie stoken in je eigen keuken en ondertussen je eten klaar maken, wat wil een mens nog meer?

Ik haal wat hout, neem een klein beetje papier om het vuur aan te maken en zet het rookkanaal open. De oven mag voor het eerste aan en ik wordt er blij van.

Een grote rookwolk maakt het binnen wel erg onaangenaam

Die blijdschap is van korte duur, want hoewel het me in verschillende huizen en in de caravan prima lukte om het fornuis brandend te krijgen, ontstaat er hier alleen een grote rookwolk en niet veel later ren ik hoestend en proestend naar buiten voor frisse lucht. Ook daarna gaat het nog een paar keer mis, voordat ik door heb hoe ik alles moet instellen om het fornuis goed te laten branden. In een paar dagen tijd zijn mijn longen waarschijnlijk even zwart als die van een verstokte roker van in de negentig.

Wil je weten hoe ik hier terecht kwam en hoe het verder ging? In het boek “Verliefd op een Ander Land” lees je het hele verhaal.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>