Een overzicht van fora over Duitsland waar je allerhande info kunt vinden 

 oktober 9, 2022

door Inge

Ben je op zoek naar fora over Duitsland waar je informatie kunt vinden die je kunt gebruiken om je emigratie voor te bereiden? Het beste kijk je daarvoor op Facebook, daar zijn diverse groepen te vinden waar veel kennis aanwezig is. Je kunt er zoeken in de geschiedenis van de groep, je vragen stellen en je krijgt vaal snel antwoord.

Dit zijn de belangrijkste groepen voor (wens) emigranten naar Duitsland:
(Grappig genoeg hebben alle groepen dezelfde naam, maar de links verwijzen naar verschillende groepen)

De eerste groep Nederlanders in Duitsland heeft ruim 1.600 leden. Er staat geen beschrijving bij deze groep, dus bezoek hem en ontdek voor jezelf of je er kunt vinden wat je zoekt.

De tweede groep Nederlanders in Duitsland heeft 91 leden. De (verkorte) beschrijving van deze groep is: “Deze facebook pagina is speciaal voor Nederlanders die in Duitsland wonen. Iedereen is welkom en berichten in het Duits zijn geen probleem het is tenslotte ook de bedoeling dat we zoveel mogelijk Duits spreken in Duitsland. Contact leggen is ook leuk, je zal er verbaast van worden hoeveel andere Nederlanders er bij je in de buurt wonen.”

De derde groep Nederlanders in Duitsland heeft ruim 3.800 leden. De (verkorte) beschrijving van deze groep is: “Wonen & leven in Duitsland staat centraal in deze groep. Dit is een groep met expliciet weinig regels en wij willen dàt ook zo houden. Vragen, opmerkingen, tips maar ook ditjes & datjes zijn altijd welkom in de groep. Graag zelfs. Wil je lid worden? Vul dan de gestelde vragen in. Geen antwoorden, geen toegang!”

De vierde groep Nederlanders in Duitsland 2.0 heeft 1.400 leden. De beschrijving van deze groep is: “Een groep om informatie in te winnen over ALLES wat met wonen en leven als Nederlander in Duitsland te maken heeft!”

De vijfde groep Nederlanders in Duitsland – Niederländer in Deutschland heeft 2.200 leden. De beschrijving van deze groep is: “Een groep voor alle Nederlanders in Duitsland, hoop dat zich er nog een paar vinden?! Wij wonen in Hannover, waar in Duitsland zitten nog meer Nederlanders???”

In de omschrijving van één van bovenstaande groepen zag ik een verwijzing naar een andere groep, namelijk met de naam Wer kennt wem. Helaas kan ik die groep niet vinden, maar misschien lukt het jou wel.

Wil je goed voorbereiden op je emigratie en wil je weten op welke dingen je moet letten om je emigratie te laten slagen? Vraag dan nu meteen het gratis e-book Voorkom De Vijf Valkuilen aan.

Ode aan de Eenvoud


Toen ik jaren geleden naar Zweden vertrok wist ik wat ik wilde:
een eenvoudig leven, waarin ik in harmonie leef met de natuur om me heen.


Het bleek nog een hele uitdaging om uit de ratrace te stappen en mijn slow living droom waar te maken.

Op Ode aan de Eenvoud schrijf ik over de dromen, de uitdagingen en over allerlei praktische dingen die te maken hebben met mijn slow living lifestyle.
 
Lees je mee?

Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Weet je niet waar je moet beginnen?

Heb je de wens om zelf ook het roer om te gooien en te emigreren, op reis te gaan of zelfvoorzienend te gaan leven?
Vraag dan nu het gratis e-book aan, zodat je de vijf meest voorkomende valkuilen kunt vermijden.

gratis

>